mandag 12. desember 2011

Vurderer du å bli økonom?

Som Isaac Asimov sa: "There is only one form of education - self education".
Dette tviler jeg på er mer sant i noen andre fagområder enn økonomi.

For å forstå økonomi må du dessverre drive en stor mengde selv-lære. Professorene dine vil ha null interesse av å lære deg noe annet enn den keynesianske-blandingsøkonomi-vranglæren staten sier de skal lære bort.

Heldigvis er nettet stappfullt av informasjon om østerisk økonomi og liberalisme.
Det er en endeløs mengde foredrag, artikler, podcasts, taler, filmer, dokumentarer,bøker,e-books o.l som ligger klart ved dine fingertupper. Det aller meste er helt gratis.

Å studere økonomi er veldig kjekt (hovedsakelig fordi det krever bortimot ingen innsats i motsetning til realfag) men vær forberedt på mye frustrerende diskusjoner med professorer, lærerassistenter og medelever om du velger det som retning. Ingen vil være enig med deg.

Når man vet alt dette kan man jo spørre seg selv om det er mer logisk å bli ingeniør, biolog, kjemiker, geolog e.l istedenfor og bare lære seg økonomi på egenhånd? - Personlig tror jeg det er en god idé.

Jeg mener at om du er flink i matematikk og vil drive med det - gjør ekte matematikk innen for eks. fysikk istedenfor å kaste bort livet ditt på å konstruere spinnville keynesianske økonomiske modeller.

Verden trenger mer fysikere med forståelse for østerisk-økonomi. Vi trenger ikke flere keynesians.

Hans Jørgen Lysglimt forklarer hva som er galt med norsk (og verdens for den del) økonomiutdanning.



Om du er typen med PhD ambisjoner er debatten nedenfor relevant også.
Det er Walter Block og Gary North ( to kjente østeriske økonomer fra Mises Institutet - begge med PhD ) som debatterer om det er verdt det for unge østeriske økonomer å gå etter en doktorgrad og professor-stilling innen økonomi. Det er en veldig interessant debatt der begge deltakerne har gode, relevante og morsomme poeng.

Hvem som vinner må du nesten selv avgjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar